Mjenjač RVshift nagrađen kao tehnička inovacija 2022. na EIMA

Još jednom, na EIMA, FederUnacoma, Talijanska federacija proizvođača poljoprivrednih strojeva, sponzorira natjecanje za dodjelu nagrada koje povećavaju vrijednost inovativnih proizvoda koje predstavljaju proizvođači u sektoru u službi poljoprivrede i vrtlarstva koji su sve avangardniji za kvalitetnu proizvodnju , sigurnost i održivost okoliša.

Federacija je SDF-u dodijelila tehničku inovaciju i dva spomena:


Tehnička inovacija: RVshift prijenos

01_rvshift_novità_web_IT.jpg

 

Hibridni mjenjač s elektroničkom kontrolom nudi korisničko iskustvo koje spaja prednosti powershifta i TTV-a, poboljšavajući jednostavnost korištenja i produktivnost.

Na primjer, omogućuje unaprijed određene omjere, koji su također potpuno prilagodljivi, kao i kontinuiranu promjenu brzine za precizan rad do 5 km/h, mogućnost da traktor stoji bez aktiviranja kočnica, optimizaciju djelovanja kočenja tijekom vožnje nizbrdo, hidraulički rikverc pri svim brzinama.


Napomena: Ultrazvučno navođenje (Smjernice za SAD)

02_mention_usguidande_web_IT.jpg

Inovacija se sastoji od ultrazvučnog sustava koji omogućuje prikupljanje prekomjernih informacija koje koristi navigacijski algoritam za definiranje položaja i orijentacije stroja u odnosu na okolno okruženje s centimetarskom preciznošću, također i u slučaju da je senzor blokiran alatima ili cijevima. Dodatna funkcija je prepoznavanje i pravilno upravljanje područjima s nedostatkom ili bogatom vegetacijom.


Napomena: EasyBUS (s XFarm Tehnologijom)

03_easybus_mention_web_IT.jpg

Univerzalna i otvorena mobilna aplikacija (Android i iOS) za korištenje datoteka nalogskih karata na terenu neovisno o ISOBUS mogućnostima traktora ili priključka. Ovo rješenje omogućuje malim poljoprivrednim tvrtkama s flotom strojeva s niskim sadržajem tehnologije da dobiju pristup rješenjima za preciznu poljoprivredu.