Novosti

Zapošljavamo:  Serviser poljoprivrednih strojeva

S obzirom na povećani obujam posla firma POLJO-NOVA d.o.o. (generalni zastupnik za traktore i kombajne DEUTZ-FAHR) zapošljava servisere poljoprivredne mehanizacije za rad u našem prodajno-servisnom centru u Sesvetama (ZG). Ukoliko ste ljubitelj poljoprivredne mehanizacije i zainteresirani ste za rad s velikim strojevima pošaljite nam sažeti životopis (CV).

Opis radnog mjesta:

 • Serviser poljoprivrednih strojeva

Stručnosti i kvalifikacije:

 • Sposobnost rada u timu
 • Poznavanje osnova rada na računalu
 • Zanimanje tehničkog smjera (SSS)
 • Iskustvo u radu s poljoprivrednom mehanizacijom – poželjno
 • Osnovno poznavanje mehanike strojeva
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Iskustvo u servisu polj. strojeva – poželjno
 • Upravljanja viličarem – poželjno

Nudimo:

 • Rad u stručnom timu
 • Mogućnost napredovanja
 • Prilika za osobni razvoj i profesionalni napredak
 • Stimulativno radno okruženje
 • Dodatno školovanje i treninzi
 • Povremeni izlasci na teren

 

Mjesto: Sesvete (ZG)

Natječaj traje:  do 19.03.2021.
Zapošljavamo: 

Prodajni predstavnik / predstavnica za područje Slavonije

Opis poslova:

 • Rad u prodajno-servisnom centru Đakovo
 • Povremeni rad na terenu
 • Promocija poduzeća i proizvoda
 • Kontaktiranje kupaca: posjete, e-mail, telefon, društvene mreže i sl.
 • Izrada ponuda za poljoprivredne strojeve i opremu
 • Sklapanje Ugovora o prodaji i ostali popratni procesi
 • Aktivno sudjelovanje na sajmovima ili drugim promotivnim događajima

Stručnosti i kvalifikacije:

 • Poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • Visoki nivo komunikativnosti i međuljudskih odnosa
 • Korištenje Engleskog jezika u govoru i pismu
 • Prednost VSS agronomskog smjera
 • Poznavanje rada na računalu

Nudimo:

 • Rad u renomiranom poduzeću
 • Dinamično i kreativno radno mjesto
 • Rad u stručnom timu
 • Priliku za osobni razvoj, dodatno školovanje i profesionalni napredak
 • Stimulativno radno okruženje

Životopis i molbu molimo poslati na info@poljonova.hr najkasnije do 18.12.2020..


DEUTZ-FAHR akcija „POWERSHUTTLE“

Promijenite smjer kretanja i uštedite vrijeme i novac!

POWERSHUTTLE je opcija elektro-hidrauličkog inversora čija je zadaća promijeniti smjera kretanja bez upotrebe kvačila. Na taj način smanjuje se vrijeme potrebno za manevar, naročito u radu na manjim površinama (na farmi, u šumarstvu, okretanje na uvratini i sl.) i prilikom utovara/istovara. Najviše dolazi do izražaja u rukovanju s utovarivačem gdje je česta promjena smjera kretanja neizbježna, a samim time rad čini bržim, udobnijim i lakšim.

Elektro-hidraulički inversor (POWERSHUTTLE) sa „SenseClutch“ sustavom kvačila opremljenim s dvije spojke u uljnoj kupelji, osim što služi za prethodno navedeno, produžuje vijek trajanja kvačila. Ovakav sustav kvačila uvelike doprinosi smanjenju troškova održavanja traktora, a rukovatelju pruža sigurnost u radu.

Uz POWERSHUTTLE dolazi opcija „Stop & Go“ koja omogućava rukovatelju zaustaviti traktor u radu pri manjim brzinama pritiskom na kočnicu bez upotrebe kvačila. Na takav način smanjuje se učestalo pritiskanje papučice kvačila, a omogućava korištenje funkcije na nagnutim terenima te kretanje uzbrdo.

Dodatnu udobnost u radu garantira opcija „Comfort Clutch“ koja dolazi s „POWERSHUTTLE“ paketom opreme. Promjena osnovnih stupnjeva brzina u mjenjaču bez pritiska kvačila, aktivacijom sustava „Comfort Clutch“ na ručici samog mjenjača jednostavno je, brzo i ugodno.

Za poljoprivrednike i komunalne radnike kojima traktor znači odlazak na posao, poslovni prostor ili ured, opcije POWERSHUTTLE neizbježna je za sigurno, udobno i brzo izvršavanje svakog zadatka.  „POWERSHUTTLE“ elektro-hidraulički inversor jedna je od neizbježnih opcija za intenzivan rad s traktorom.

U svrhu promidžbe POWERSHUTTLE!

Kupnjom DEUTZ-FAHR traktora s „POWERSHUTTLE“ dodatnom opremom, kupci ostvaruju dodatni popust te prigodan poklon paket.

Modeli traktora uključeni u promotivnu akciju:

Akcija vrijedi za gore navedene modele i traje do isteka zaliha!


Poljo-nova ostaje uz svoje kupce i u ovim izazovnim vremenima

Nitko nije mogao predvidjeti da će nas snaći ovakvo izvanredno razdoblje. Svjesni smo da poljoprivreda u ovom trenutku ne može i ne smije stati. Stoga smo u ovom izvanrednom razdoblju osigurali uvjete i način poslovanja sukladno preporukama i mjerama Kriznog stožera Republike Hrvatske u vezi sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19.  Sigurno je da će POLJO-NOVA ostati uz svoje korisnike i vjerne partnere sve dok nam to dopuštaju aktualne mjere.

Naši prodajno-servisni centri u Sesvetama i Đakovu prilagođeni su radu sukladno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo te aktualnim mjerama.

Narudžbe i isporuke rezervnih dijelova ZA SADA su redovite, a dijelove i potrošni materijal korisnicima šaljemo poštom ili se osobno preuzimaju, uz prethodnu najavu.

POLJO-NOVA servisni tim stalno je na raspolaganju, a za savjete i upute korisnicima dostupni su putem telefona. Servisni popravci vrše se u ovlaštenim servisnim radionicama u Sesvetama i Đakovu.

Naši komercijalisti smanjili su fizičke kontakte radom od kuće te su dostupni putem telefona ili e-mejla. Kontinuirano prate događanja i trenutni razvoj situacije te od njih možete saznati konkretne informacije o rokovima isporuke, zatražiti ponude, više informacija o specifikacijama strojeva u ponudi, a  daju i informacije o trenutno dostupnim modelima traktora i priključaka sa stanja.

Sve kontakte možete potražiti na našoj web stranici https://poljonova.hr/kontakti/

Kako bismo što lakše dočekali kraj ove izvanredne situacije koja nas je sve zatekla, budimo odgovorni i pridržavajmo se aktualnih mjera.

Vaš partner u poljoprivredi,
POLJO-NOVA d.o.o

Posjet tvornici kombajna u Županji

POLJO-NOVA d.o.o. je i ove godine, dok radovi u polju još miruju, tradicionalno organizirala posjetu tvornici DEUTZ-FAHR kombajna u Županji. Posjeta je organizirana za zainteresirane korisnike iz raznih dijelova Hrvatske, pa je okupljanje bilo ispred sjedišta tvrtke SAME DEUTZ-FAHR ŽETELICE d.o.o.. Nakon što su se sudionici okupili i malo neformalno podružili uz kavicu krenulo se s programom posjete. Gostima su dobrodošlicu zaželjeli i obratili se s par uvodnih riječi regionalni manager SDF grupacije gosp. Kristjan Dubrović i direktor prodaje Goran Pacak ispred POLJO-NOVE. Po završetku uvodnog dijela krenula je prezentacija kroz koju nas je vodio gosp. Josip Lenić manager proizvodnje kombajna u Županji.

Istaknuto je da je tvornica u Županji jedina tvornica u svijetu koja proizvodi DEUTZ-FAHR kombajne te se isti iz Hrvatske isporučuju diljem svijeta. Kroz predavanje posjetitelji su upoznati s povijesnim razvojem tvornice, proizvodnom linijom i aktualnim modelima kombajna. Također, istaknute su najveće investicije u opremu same tvornice te modernizaciju procesa proizvodnje, novi laserski rezači, roboti, kvalitetni ventilacijski sustav i linija bojanja tzv. kataforeza kakva se koristi i u auto industriji, te uz mogućnost uranjanja čitave šasije kombajna pruža najkvalitetniji način zaštite.

Naglašen je i istraživačko-razvojni centar koji je neovisan od ostalih dijelova kompanije te se svi procesi razvoja odvijaju unutar tvornice u Županji. Posebno je istaknuta vrlo uspješna dugogodišnja suradnja tvornice i POLJO-NOVE tijekom dijelova godine kada su kombajni u punoj eksploataciji i kada je organizirano dežurstvo i postprodajna podrška konačnim korisnicima vezana na promptno izuzimanje rezervnih dijelova i stručne servisne podrške.

Nakon kratkog i ugodnog predavanja krenulo se u razgledavanje tvornice i proizvodne linije. Posjetitelji su imali priliku direktno upoznati načine i principe rada u tvornici uz predstavljanje novih sofisticiranih strojeva i uređaja u radu, a koji proces proizvodnje čine preciznijim, bržim i jednostavnijim. U proizvodnom pogonu predstavljen je cjelokupni proces od proizvodnje dijelova do sklapanja kombajna u cjelinu te postupci završne provjere i testiranja. Posjetitelji su se na licu mjesta mogli uvjeriti da se više od 70% komponenti kombajna proizvodi u samoj tvornici što je gosp. Lemić istaknuo kao vrlo bitno, jer na taj način je u značajnoj mjeri smanjen utjecaj vanjskih čimbenika na kvalitetu. Ostale komponente, koje nije moguće proizvoditi samostalno, nabavljaju se od vodećih svjetskih proizvođača (pumpe, ležaji, stakla, gume…)

Posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti i isprobati kombajne na skladištu proizvedenih kombajna. Izloženi modeli kombajna bili su iz serije C5000, C6000, C7000 i C9000. Najviše pozornosti privukao je model iz serije C9000. Izloženi model C9306 TS je najveći i opremom najbogatiji DEUTZ-FAHR kombajn, a svojim karakteristikama i mogućnostima te širokom ponudom opreme odgovara najtežim uvjetima rada i najzahtjevnijim korisnicima. Puni sjaj ovaj model pruža na velikim žetvenim površinama gdje visoki kapaciteti kombajna dolaze do izražaja.

Uz stručan tim tehničara i voditelja iz tvornice, posjetitelji su imali priliku saznati detaljne informacije o pojedinim karakteristikama i specifikacijama kombajna te prisustvovati prezentaciji istih.

Nakon razgledavanja i isprobavanja kombajna, ugodno druženje i posjet tvornici zaključili smo uz ručak u obližnjem restoranu.


Prezentacija trendova u preciznoj poljoprivredi

Prednosti i načini primjene navigacije u poljoprivredi predstavljeni su u prostorijama novog prodajno-servisnog centra poduzeća POLJO-NOVA d.o.o. u Đakovu. U suradnji s našim partnerom poduzeće FINDRI d.o.o. organizirano je predavanje na temu GPS sustava u poljoprivredi. Sve prednosti, ali i uvid u budućnost primjene navigacijskih sustava u poljoprivredi predstavljene su u okviru predavanja zajedno s pratećom tehničkom opremom koja je neophodna za rad sustava. Izložene su brojne opcije i prilagodbe za modele strojeva bez pripreme i s pripremom za instalaciju navigacijskog sustava.

Nastavno na svjetske trendove u uvođenju navigacije i preciznih sustava u poljoprivredu sve je češća primjena GPS sustava i pametnih uređaja u svakodnevnom radu poljoprivrednika. Hvatanjem koraka u modernim tehnologijama rada krajnji korisnik ostvaruje i održava konkurentnu proizvodnju što rezultira smanjenjem troškova proizvodnje, utrošenog vremena rada po određenim operacijama te lakše praćenje parametara proizvodnje.

Praćenje ovih trendova omogućuje tehnička oprema (senzori, monitori i dr. instalacije) koja se može nadograditi na postojeću mehanizaciju (traktore, kombajne i priključke) te uz minimalne troškove može pružati visoku funkcionalnost. Naglašeno je kako prilikom nabave nove mehanizacije treba obratiti pažnju na strojeve i priključke koji u osnovnoj ili dodatnoj opremi već imaju pripremu za preciznu poljoprivredu i navigaciju te na takav način omogućiti maksimalnu funkcionalnost i preciznost opreme.

Ključne prednosti odnosile su se na sustave za zaštitu biljaka (prskalice), prihranu usjeva (rasipači mineralnog gnojiva) i postavljanje drenažnih cijevi. Ispred poduzeća POLJO-NOVA predstavljeni su rasipači mineralnog gnojiva poznatog svjetskog brenda KUHN. Najviše pozornosti privukao je model AXIS 40.2 sa svojom velikom zapreminom (kapacitet 3200 l), GPS sustavom za reguliranje širine rasipanja (max. 42 m), doziranjem količine rasipanja mineralnog gnojiva prema ranije izvršenom mapiranju plodnosti tla i drugih korisnih opcija.

Sve detalje, upute i savjete kao i usmjeravanje ka idealnim opcijama i rješenjima za krajnjeg korisnika možete saznati od stručnih timova ispred poduzeća POLJO-NOVA d.o.o i FINDRI d.o.o..

Kontakt POLJO-NOVA d.o.o.

Kontak FINDRI d.o.o.

Isporuka strojeva OPG-u iz Gradišta

Uzornom OPG-u iz Gradišta smo isporučili cijeli komplet strojeva

 • DEUTZ FAHR 6165 RC Shift
 • KUHN MDS 20.2 sa kompjuterskim upravljanjem
 • PRONAR PT612

Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i želimo puno sreće i uspjeha

Isporuka najvećeg DEUTZ FAHR kombajna

Deutz Fahr C 9306 TS Balance

U Staro Štefanje isporučili smo i pustili u rad novi DEUTZ-FAHR kombajn. Ovaj vrhunski opremljeni model C 9306 TS Balance je najveći DF kombajn, u kombinaciji sa balance sustavom korekcije nagiba i 4WD pogonom, spreman je za rad i u najtežim uvjetima. Našem dugogodišnjem partneru i uzornom OPG-u želimo obilne prinose i brze žetve s novim strojem.

Čestitamo!

-> više info o modelu <-

Isporuka KUHN strojeva

Nasem partneru u Gornjoj Garesnici isporucili smo i pustili u rad prskalicu DELTIS 1000 s GPS upravljanjem i plug MULTIMASTER 123

Puno sreće i uspjeha u radu.


Jos jedan KUHN plug danas pusten u pogon kod naseg partnera u Ljupini, radi se o MULTIMASTER 123 modelu s resetkastim pluznim tijelima

 

Isporuka poljoprivrednih strojeva
U Donji Kraljevec isporučili smo traktor:

 • DEUTZ-FAHR model 5105 DF i
 • malčer CONCEPT PERUGINI model ES 160.

Renomiranom poduzeću i našem partneru, želimo puno uspjeha u proizvodnji i održavanju površina.


Nasem partneru u Gornjoj Garesnici isporucili smo i pustili u rad prskalicu DELTIS 1000 s GPS upravljanjem i plug MULTIMASTER 123

Puno sreće i uspjeha u radu.


Jos jedan KUHN plug danas pusten u pogon kod naseg partnera u Ljupini, radi se o MULTIMASTER 123 modelu s resetkastim pluznim tijelima

 

Nasem partneru u Gornjoj Garesnici isporucili smo i pustili u rad prskalicu DELTIS 1000 s GPS upravljanjem i plug MULTIMASTER 123

Puno sreće i uspjeha u radu.


Jos jedan KUHN plug danas pusten u pogon kod naseg partnera u Ljupini, radi se o MULTIMASTER 123 modelu s resetkastim pluznim tijelima

 

Composter ST300 – NOVO na HR tržištu

Isporuka i puštanje u rad

COMPOSTER ST 300 Stroj za prozračivanje i obradu stajnjaka i komposta.

 • radni zahvat: 3m
 • težina stroja: cca 6t

Bjelovarski sajam Gudovac 2019

Poljo-nova već tradicionalno zauzima važno mjesto na najvećem međunarodnom sajmu u regiji u Bjelovaru.

I ovaj put izloženi su bili strojevi popularnih svjetskih brandova.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se s traktorima Deutz Fahr, KUHN priključcima te Pronar prikolicama. Poljo-nova savjetnici konstantno su bili na  usluzi kako bi posjetiteljima pružili potpune informacije i najbolje savjete.

Poljo-nova i Agromais

Prisustvovali smo otvorenju novog i modernog prodajnog centra tvrtke AGROMAIS u Križu. Višegodišnje zadovoljstvo u korištenju poljoprivredne mehanizacije iz naših zastupničkih programa na svojim poljoprivrednim površinama otvorenjem novog centra tvrtka AGROMAIS unaprijeđuje distribucijom mehanizacije iz zastupničkih programa POLJO-NOVE.

Kao što je prilikom otvorenja centra istaknuo vlasnik AGROMAISA gosp. Ilija Ivančić distribucija mehanizacije je značajna dopuna u već dobro poznatom poslovanju tvrtke u segmentu kompletnog repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, te će uz velike investicije koje tvrtka provodi u izgradnji linije za doradu sjemenskih materijala i skladišnog prostora zaokružiti ponudu prema svojim kooperantima i klijentima. Gosp. Ivančić je istaknuo kako će biti u mogućnosti pružiti kompletnu podršku vezanu na financiranje, kao i mogućnost kompenzacije za isporučene poljoprivredne proizvode svojim kooperantima.

Novi prodajno-servisni centar u Đakovu

Sa velikim zadovoljstvom upravo smo otvorili novi prodajno-servisni centar u Đakovu.

Osim prodaje traktora i kombajna marke Deutz Fahr, Kuhn priključaka, Pronar priključaka i drugih strojeva renomiranih svjetskih brendova, u Đakovu imamo i veliku servisnu radionu te skladište rezervnih dijelova.

Novi, bogato opremljen suvremeni prodajno-servisni centar svečano je otvoren prošlog petka u Đakovu i na taj se način tvrtka doslovce još više približila svojim kupcima iz Slavonije. Otvaranje novog prostora u ulici Petra Preradovića 209, koji je već i vizualno vrlo dojmljiv pokazuje, između ostalog, koliko je vodstvu i djelatnicima Poljo-nove važno biti na usluzi  poljoprivrednicima iz ovog dijela Hrvatske te im pružiti maksimalnu uslugu.

Nakon dugogodišnjeg djelovanja u Bizovcu, osigurali smo bolje i adekvatnije mjesto. Glavnina poslovanja sada će se prebaciti u ovaj novi prodajno-servisni centar. Nudit ćemo kompletnu uslugu, od prodaje strojeva i servisa do rezervnih dijelova i izlazaka na teren.

Ponuda uključuje traktore od 50 do 350 konja, kombajne za potrebe svih poljoprivrednika od malih do najvećih, poljoprivrednu mehanizaciju; ratarski dio – sijačice, plugove, roto drljače; zelenu liniju – kosilice, okretače, sakupljače, preše, a također i transportnu liniju u kojoj su sve vrste prikolica.

Stalno zapošljavamo i nove ljude budući da se povećava količina strojeva koje nudimo pa moramo imati podršku za njih. Imamo i starije, iskusnije zaposlenike, uz nove koji stječu znanje. Uskoro će biti natječaj za servisnu podršku kako bismo bili spremni odgovoriti na sve potrebe naših kupaca i partnera.