Posjet tvornici kombajna u Županji

Posjet tvornici kombajna u Županji

 

POLJO-NOVA d.o.o. je i ove godine, dok radovi u polju još miruju, tradicionalno organizirala posjetu tvornici DEUTZ-FAHR kombajna u Županji. Posjeta je organizirana za zainteresirane korisnike iz raznih dijelova Hrvatske, pa je okupljanje bilo ispred sjedišta tvrtke SAME DEUTZ-FAHR ŽETELICE d.o.o.. Nakon što su se sudionici okupili i malo neformalno podružili uz kavicu krenulo se s programom posjete. Gostima su dobrodošlicu zaželjeli i obratili se s par uvodnih riječi regionalni manager SDF grupacije gosp. Kristjan Dubrović i direktor prodaje Goran Pacak ispred POLJO-NOVE. Po završetku uvodnog dijela krenula je prezentacija kroz koju nas je vodio gosp. Josip Lenić manager proizvodnje kombajna u Županji.

Istaknuto je da je tvornica u Županji jedina tvornica u svijetu koja proizvodi DEUTZ-FAHR kombajne te se isti iz Hrvatske isporučuju diljem svijeta. Kroz predavanje posjetitelji su upoznati s povijesnim razvojem tvornice, proizvodnom linijom i aktualnim modelima kombajna. Također, istaknute su najveće investicije u opremu same tvornice te modernizaciju procesa proizvodnje, novi laserski rezači, roboti, kvalitetni ventilacijski sustav i linija bojanja tzv. kataforeza kakva se koristi i u auto industriji, te uz mogućnost uranjanja čitave šasije kombajna pruža najkvalitetniji način zaštite.

Naglašen je i istraživačko-razvojni centar koji je neovisan od ostalih dijelova kompanije te se svi procesi razvoja odvijaju unutar tvornice u Županji. Posebno je istaknuta vrlo uspješna dugogodišnja suradnja tvornice i POLJO-NOVE tijekom dijelova godine kada su kombajni u punoj eksploataciji i kada je organizirano dežurstvo i postprodajna podrška konačnim korisnicima vezana na promptno izuzimanje rezervnih dijelova i stručne servisne podrške.

Nakon kratkog i ugodnog predavanja krenulo se u razgledavanje tvornice i proizvodne linije. Posjetitelji su imali priliku direktno upoznati načine i principe rada u tvornici uz predstavljanje novih sofisticiranih strojeva i uređaja u radu, a koji proces proizvodnje čine preciznijim, bržim i jednostavnijim. U proizvodnom pogonu predstavljen je cjelokupni proces od proizvodnje dijelova do sklapanja kombajna u cjelinu te postupci završne provjere i testiranja. Posjetitelji su se na licu mjesta mogli uvjeriti da se više od 70% komponenti kombajna proizvodi u samoj tvornici što je gosp. Lemić istaknuo kao vrlo bitno, jer na taj način je u značajnoj mjeri smanjen utjecaj vanjskih čimbenika na kvalitetu. Ostale komponente, koje nije moguće proizvoditi samostalno, nabavljaju se od vodećih svjetskih proizvođača (pumpe, ležaji, stakla, gume…)

Posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti i isprobati kombajne na skladištu proizvedenih kombajna. Izloženi modeli kombajna bili su iz serije C5000, C6000, C7000 i C9000. Najviše pozornosti privukao je model iz serije C9000. Izloženi model C9306 TS je najveći i opremom najbogatiji DEUTZ-FAHR kombajn, a svojim karakteristikama i mogućnostima te širokom ponudom opreme odgovara najtežim uvjetima rada i najzahtjevnijim korisnicima. Puni sjaj ovaj model pruža na velikim žetvenim površinama gdje visoki kapaciteti kombajna dolaze do izražaja.

Uz stručan tim tehničara i voditelja iz tvornice, posjetitelji su imali priliku saznati detaljne informacije o pojedinim karakteristikama i specifikacijama kombajna te prisustvovati prezentaciji istih.

Nakon razgledavanja i isprobavanja kombajna, ugodno druženje i posjet tvornici zaključili smo uz ručak u obližnjem restoranu.